Contacteer ons

Bij Bister zijn ontwikkelen we smaakvolle producten met een weloverwogen milieueffect. Onze samenwerking met Farm For Good legt de basis voor een groter project: de herintroductie van de mosterdcultuur in België. Een eeuwenoude kennis die dankzij lokale boeren weer helemaal van deze tijd is.

Onze 100% Belgische en biologische mosterd, gemaakt van Belgische mosterdzaden, is het resultaat van deze samenwerking met een netwerk van boeren die de waarden van regionale samenwerking, duurzame economie en solidariteit hoog in het vaandel hebben. Vandaag de dag wordt 77% van de Belgische biologische zaden gebruikt in de productie van onze Bister Bio-granaten Belgische mosterd.

Dankzij deze samenwerking ondersteunen we lokale teelten in de levering van onze grondstoffen. De zonnebloemolie die wordt gebruikt in het recept van onze 100% Belgische mayonaise komt uit de Belgische landbouw (specifieker van onze partner Alvenat in Ciney): de zonnebloemvelden liggen binnen een straal van 50 km van onze fabriek (voornamelijk in Wallonië), de eierdooiers komen van scharrelkippen uit het land en de finishing touch van mosterd is onze expertise sinds 1926. Het plezier van het werken met lokale producenten, samen met de voordelen voor de planeet van lokale productie, geeft dat unieke extraatje: de echte Belgische smaak!

Een doordachte ecologische impact

Dat is nog niet alles! Bewust van de milieu-impact van plastic afval gebruiken we gerecycled glas en plastic voor onze verpakkingen. Onze plastic deksels zijn ook vervangen door metalen alternatieven, die esthetischer, praktischer en duurzamer zijn.

Nieuwe fabriek, nieuwe infrastructuur

Binnenkort opent onze nieuwe fabriek in Suarlée, in het hart van de regio Namen, de historische bakermat van Bister. Voor dit bouwproject hebben we gekozen voor duurzame oplossingen: fotovoltaïsche panelen, een biomethanisatie-systeem voor organisch afval en afvalwater, gebruik van NEP.

Met een blik op de toekomst is een proefboerderij centraal in ons project. Hiermee kunnen we innovatieve teelt testen, kennis vergaren en op lange termijn samenwerken met lokale partners. De fabriek en de velden van de proefboerderij zullen te bezoeken zijn. We vertellen u binnenkort meer en kijken ernaar uit om u te verwelkomen!