Contacteer ons

WIE ZIJN WIJ ?

Kwaliteit, traditie, familie en belgitude... Sinds 1926 houden we de waarden hoog die de reputatie van Bister hebben opgebouwd. Ons assortiment van sauzen, mosterd en pickels werd van generatie op generatie doorgegeven en staat stevig overeind in het Belgische culinaire en culturele landschap... en in de koelkast van elke fijnproever.

Met de Impériale mosterd als vlaggenschip begon ons gastronomische epos in 1926, om sindsdien te blijven groeien en veranderen, in een samenspel van erfgoed en innovatie, van zachte emotie en gedurfde smaak.

Ons gamma bevat nu 19 sauzen en mosterd, allemaal in België gemaakt, waarvan er 5 volledig BIO zijn. Door ze te proeven, te mengen en klaar te maken blijven we eer betuigen aan de Belgische smaak die al bijna een eeuw jong en oud doet watertanden.

Herkenbaar verpakt in hun iconische granaatvormige pot, zijn onze Bister-sauzen en mosterd overal te gast in ons vlakke land. Ja, we zijn een grote familie, maar we zijn overal welkom op het feest. 

HIER HALEN WIJ DE MOSTERD VANDAAN

INGREDIENTEN VAN TOPKWALITEIT

Bister besteedt de grootste aandacht aan de kwaliteit en herkomst van zijn producten. Onze ingrediënten worden continu gecontroleerd om de voedselveiligheid te garanderen. Ga zelf maar na: biologisch of niet, onze mosterd en sauzen bevatten alleen de ingrediënten die nodig zijn voor de smaak — die waar jij zo van houdt.

TRADITIONELE RECEPTEN

Vanaf het prille begin heeft Bister zijn eigen kenmerkende smaak die een vaste plek veroverd heeft in de keuken van fijnproevers. Die smaak is nog geen dag verouderd en nog nooit geëvenaard. De reden? Nauwgezet nageleefde recepten gebaseerd op klassieke savoir-faire, een expertise waar onze ambachtslui en koks de trotse erfgenamen van zijn.

HET FAMILIEGEVOEL

Of het nu gaat om de oorsprong van de naam, de grootte van het bedrijf, het gebruik van onze producten (met recepten die van generatie op generatie overgaan) of de mooie herinneringen die eraan vasthangen: familiewaarden vormen de kern van ons werk. Gezelligheid, gedeelde momenten en trouw dragen allemaal bij aan onze authenticiteit.

DE SMAAK VAN BELGIE

Denk aan mosterd, mayonaise of pickels. Wat je te binnen schiet, is de beroemde ‘Belgische smaak’ waar Bister voor staat. Smaken uit de kindertijd, onveranderde recepten en potjes klaar om open te trekken. Eenvoudig en toch bourgondisch, dat is onze manier van leven. Bister om klassieke schotels pit te geven, voor een snelle vinaigrette onderweg of een uitgebreide aperitief. Soit, op zijn Belgisch dus.

BISTER IS NIET VAN GISTEREN

HOPLA, WE TREKKEN DE PIN ERUIT !

Ja, Bister is een smaak, maar het is ook en vooral een iconische pot, de beroemde ‘granaatpot’. Neem die vorm gerust letterlijk. Het is na de Tweede Wereldoorlog dat deze mooie gefacetteerde bokaal in de schappen kwam te staan, samen met de opkomst van de eerste zelfbedieningswinkels. Vandaag lijkt het idee van zo een pot, gebaseerd op het model van de Mills-granaat, misschien onsmakelijk, maar we moeten dat bekijken in de context van toen. Deze granaat, gebruikt door het Belgische en Amerikaanse leger, was net gebruikt voor de bevrijding. Als symbool kon dat tellen!

Vergeet ook niet dat het concept, rechtstreeks uit het brein van François Bister, subtiel inspeelt op de pittigheid van mosterd. Het openen van een Bister-potje ontketent een ‘explosie’ van smaken die de tong prikkelen. Een marketing-genie, zeg je?

Sindsdien is de verpakking geregistreerd als handelsmerk en is de mal eigendom van het bedrijf. Er is nog maar één detail veranderd: voor het milieu heeft Bister besloten om afscheid te nemen van de plastic deksels en ze te vervangen door metaal. Dat betekent minder afval, en meer kans om de potten opnieuw te gebruiken voor je eigen specialiteiten van het huis!