Contacteer ons

INGREDIËNTEN

  • Groene bonen (250g)
  • Konijn (1)
  • Ui (2)
  • Runderbouillon (11)
  • Laurier (enkele blaadjes)
  • Tijm (enkele takjes)
  • Rozemarijn (enkele takjes)
  • Aardappelen (12)
  • Lever (1)
  • Boter (75g)
  • Peper
  • Zout
  • Suiker (1kl)
  • Sint-Bernardus Abt 12
  • Brood (2 dikke sneden)
  • Mosterd
  • Bicarbonaat (snufje)
  • Natuurazijn (scheutje)
  • Gedroogde pruimen (250g)
  • Sojasaus (scheutje)

Mise-en-place

  1. Knijp de topjes van de boontjes af en snijd ze in tweeën.
  2. Haal het konijn een halfuur op voorhand uit de koelkast en dep droog
  3. Versnipper de ui
  4. Warm een liter runderbouillon op
  5. Maak een kruidentuiltje met de laurier, tijm en rozemarijn
  6. Schil de aardappelen en doe ze in een kop met licht gezouten water.

Ready-steady-cook

  1. Zet een pan op het vuur en bak het konijn en de lever bruin in een goeie klont boter. Kruid met peper en zout.
  2. Zet een grote pot op het vuur en stoof de ui aan in een klont boter. Vroeg er het konijn aan toe samen met een lepeltje suiker.
  3. Deglaceer de pan waarin je het konijn bruin hebt gebakken met het bier en schraap alle aanbaksels los. Breng het bier aan de kook en wanneer het begint te koken voeg je het toe aan het konijn. Vul die pot verder aan met de runderbouillon tot alles onderstaat. Voeg er het kruidentuiltje aan toe.
  4. Neem de twee sneden brood en smeer royaal in met de 100% Belgische zachte mosterd Bister. Voeg toe aan het konijn en laat ongeveer anderhalf uur pruttelen totdat het vlees gaar is.
  5. Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook/ Doe er wat bicarbonaat bij. Voeg de boontjes toe en kook een 5-tal minuten of totdat ze bijna gaar zijn. Spoel de bonen met koud water.
  6. Neem een pot en smelt er een klontje boter in. Doe er de bonen bij een stof aan. Giet er een scheutje natuurazijn bij en kruid met peper en zout.
  7. Kook de aardappelen gaat en giet af. Schud ze op en houd warm.
  8. Plaats een pannetje op het vuur en doe er de pruimen in. Voeg een scheutje water toe en warm de pruimen op. Houd warm.
  9. Haal het vlees uit de pot en voeg een scheutje sojasaus toe aan de saus. Laat nog even inkoken tot de gewenste dikte. Roer met een garde om eventuele stukken brood op te lossen. Proef en kruid met peper en zout. Haal het kruidentuiltje eruit, voeg het vlees weer toe et voilà.

 

Ontdek al onze andere recepten met Bister-mosterd